top of page

Bröllopspresenter: 10 fantastiska gåvor för bröllopet

Uppdaterat: 5 apr.

Att välja rätt bröllopspresent kan vara en utmaning för många gäster. Det finns en mängd olika faktorer att tänka på: parets personlighet, deras smak och behov. Men oroa dig inte, här är en lista med 10 fantastiska bröllopsgåvor som kommer att imponera på brudparet. Läs vidare för att få inspiration och tips på vad du kan ge i bröllopspresent!


10 fantastiska bröllopspresenter


Personligt graverad champagneflaska

En flaska champagne är alltid en uppskattad gåva, men genom att lägga till en personlig touch blir den ännu mer minnesvärd. Gravera brudparets namn och bröllopsdatum på flaskan för att skapa en unik present som de kan spara som ett minne. Kanske öppnar de den på sin första bröllopsdag, eller vid något annat speciellt tillfälle?


Lyxigt smyckeskrin eller klocklåda

Om du letar efter en gåva till en av personerna i brudparet kan ett lyxigt smyckeskrin eller en klocklåda vara det perfekta valet. Välj en vacker ask med flera fack för att förvara smycken på ett organiserat sätt, eller en klocklåda med plats för flera klockor. Det finns flera smyckeskrin och klocklådor med personlig touch. Varför inte välja ett smyckeskrin i parets favoritfärger eller en klocklåda med favoritlagets logga på?


Personligt fotokollage

Skapa ett personligt fotokollage med några av parets bästa minnen tillsammans. Gör det själv med ett fint papper, några festliga pennor och framkallade bilder, eller använd en online-tjänst för att skapa ett mer ’proffsigt’ utseende. För att matcha parets heminredning, tänk efter vilken ram som kan passa. Kanske trä eller metall?


Har du väldigt många bilder eller vill göra något större, varför inte scrapbook:a ihop, eller beställa, en hel fotobok?


Upplevelsepresent

Ge brudparet en minnesvärd upplevelse som de kan njuta av tillsammans. Det kan vara allt från en romantisk helgresa till en spännande äventyrsaktivitet. Tänk på parets intressen och personliga smak när du väljer upplevelsen.


Det finns många ’färdiga’ upplevelser att ge bort, så som fallskärmshoppning och spa. Finns det någon konsert eller föreställning paret skulle vilja gå på som du kan ge dem biljetter till?

Kanske kan du planera en dejt för paret, som blir en fin upplevelse för dem och där de tänker lite extra på dig när de gör det där roliga du har planerat. Det kan rent av vara att du bjuder hem dem på en egenlagad trerätters, och ge bort det som ett presentkort!Personlig bröllopsplakett

En personlig bröllopsplakett är en unik gåva som brudparet kan hänga upp i sitt hem. Gravera till exempel deras namn och bröllopsdatum på plaketten för att skapa en tidlös och personlig present. Plaketten kan till exempel vara av trä eller metall och du bestämmer designen.


Ett bidrag till bröllopsresan

En populär gåva till bröllopsparet är att skänka en slant till deras kommande bröllopsresa. Det är betydligt vanligare att gäster ger bort pengar till ett bröllopspar utomlands än i Sverige men det börjar bli mer vanligt även här, vilket jag tycker är kul! Upplevelser som en bröllopsresa är något många bara gör en gång i livet och då är det alltid lika härligt när alla gäster är med på ett litet hörn och bidrar. Men det kan vara svårt att göra det snyggt. Pengar kan vara känsligt och det är lite tråkigt att bara skicka en swish.

Se till att skriva ett fint kort och lägga i ett kuvert. I vissa fall kan du växla kontanter mot den valuta dit paret ska åka och lägga i kuvertet, om de redan bestämt sig. Det blir en mer slagkraftig gåva och visar att du verkligen tänkt till.


Tidlös inredning

Om du varit hemma hos brudparet och vet vilken stil de har, eller vill ha, kan du satsa på en inredningspryl. Vaser och ljuslyktor är saker som ofta uppskattas och passar. Välj något tidlöst som kan påminna paret om bröllopet livet ut!


Ett personligt bröllopsalbum

Hjälp brudparet att bevara sina vackra minnen från bröllopet genom att ge dem ett personligt bröllopsalbum. Välj en elegant och hållbar albumdesign där du satt in de bilder du, och kanske andra gäster, tagit. Det blir något som brudparet garanterat kommer uppskatta i många år framöver.


Vin- eller ölprovning, eller någon annan sorts provning

Om brudparet är vin- eller ölentusiaster kan du överväga att ge dem någon typ av provning. Det kan vara en guidad rundtur på en vingård eller ett bryggeri där de får lära sig om produktionen och smaka på olika sorters viner eller öl. Det finns också många andra sorters provningar. Till exempel champagneprovning, whiskeyprovning, romprovning, kaffeprovning och ostprovning. Detta är en rolig och lärorik gåva som de kan njuta av tillsammans.


Donera till välgörenhet i parets namn

Om brudparet är engagerade i en specifik välgörenhetsorganisation kan du göra en donation i deras namn. Detta visar din omtanke och stöd för deras valda ändamål. Kontakta organisationen för att få mer information om hur du kan göra en donation i parets namn.


Viktigt att komma ihåg

När du väljer en bröllopspresent är det viktigt att tänka på parets smak och intressen. Försök att välja något som är meningsfullt och personligt för dem. En annan faktor att överväga är din budget. Det finns bröllopspresenter i olika prisklasser, så du kan hitta något som passar din budget. Ett tips är att ge en gåva ihop med andra för att öka budgeten.


Kom också ihåg att inkludera ett personligt meddelande eller ett handskrivet gratulationskort när du ger din present. Detta kommer att göra presenten ännu mer speciell och visa din uppskattning för brudparet.


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page