top of page

Pris för bröllopsfotograf i Göteborg och vad som ingår

Att bestämma budget är ett viktigt steg innan du kontaktar en bröllopsfotograf du tycker om. Kostnaden för en bröllopsfotograf i Göteborg eller Västra Götaland kan variera beroende på erfarenhet, vad som ingår i olika paket och vilket arbetssätt de har.


Priser finns i alla nivåer, och detsamma gäller kvalitet på genomförandet. Nöjer du dig kanske med någon som har fotografering som hobby, eller vill du ha någon som vet precis vad de gör och levererar över dina förväntningar? Oavsett vad du väljer så tänk alltid på att det är en investering du gör. Du kommer få något som du och din partner kan titta på och njuta av resten av livet.
Vad ingår i olika bröllopspaket?

Paket som bröllopsfotografer erbjuder innehåller vanligtvis en rad olika tjänster som är framtagna för att möta de vanligaste önskemålen. Även om de exakta detaljerna kan variera från en fotograf till en annan så är dessa de vanligaste:


Konsultation före bröllopet

Ett kostnadsfritt första möte som låter er diskutera er vision, eller få en vision med hjälp av fotografen, era föredragna stilar och specifika krav. En duktig fotografen kan både lyssna och ställa relevanta följdfrågor så att ni kan få samma bild.


Tider och paket

Populära paket inkluderar vanligtvis 10-12 timmar som täcker hela bröllopsdagen, från förberedelserna och ceremonin till mottagningen och festen. Anledningen till att det är så populärt är för att hela dagen berättas som en lång historia, ända från de kittlande timmarna när ni gör er i ordning till när ni slår klackarna i taket som gifta.


Professionell redigering

Skickliga bröllopsfotografer lägger ner mycket tid på att efterbehandla dina bilder för att förbättra med färg, form och toner. Alla fotografers stil är olika, men några populära stilar i dagsläget är:


Sagolik – Den mest populära stilen sedan några år. Aningen nedtonade färger med stark kontrast och mörka partier, gärna med en del överdriven värme som skapar en varm mystik.


Ljus och luftig – Ljusa toner med vissa utvalda färger som sticker ut. Ljuset lyfter bilderna som gör att de känns klara, enkla att titta på och vackra. 

Om stilar

Det finns mängder med filter och inställningar som tonar bilder i olika stilar. Precis som med mode och klädstil finns det trender även hos bröllopsfotografer. Något som kan se väldigt lockande ut just nu kanske ser urvattnat eller underligt ut längre fram. Därför är det viktigt att du väljer med omsorg.


Som fotograf är min personliga stil tidlös med naturliga färger. Filosofin jag har är att varje bild ska kunna ses nu och om 50 år, och ge en sann och naturlig känsla. Bilderna ska se äkta ut, precis som det var den där dagen när ni gifte er.

 

Antalet bilder

De flesta paket innehåller högupplösta digitala filer av dina bröllopsbilder. Oftast levereras flera hundra bilder, så se till att ha lagringsutrymme på din dator eller mobil. Stora paket brukar inkludera minst 400 bilder medan mindre paket har färre.
Bästa fotografen är öppen och lyhörd

Kom ihåg att alla paket och fotografer bör ha en viss flexibilitet när det kommer till innehåll. Den bästa fotografen lyssnar på dina önskemål och tankar. Både inför och under den stora dagen. Om du vill ha något specifikt eller något som inte uttryckligen står i paketets beskrivning – fråga! Förstår du inte beskrivningarna – fråga!


En annan bra grej att tänka på redan när du träffar fotografen första gången är tips på vilka bilder fotografen ska ta. Vill du ha specifika bilder på bara dig och mormor? Detaljbilder på ringar, skor, frisyrer eller dekorationer? Fråga fotografen eller kom med egna förslag. Tänk också på att berätta om platsen, om fotografen inte varit där tidigare. Jag har varit på många fotoplatser längs västkusten, men kanske inte på just din favoritplats.


Oskar Gillblad, bröllopsfotograf västkusten

41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page