top of page

3 tips för att planera din bröllopsdag - och hinna njuta!

Funderar du på "Hur länge varar en vigsel?" eller "Hur mycket tid tar en bröllopsfotografering?" eller eller kanske "Fotograferar man porträtten innan eller efter vigseln?" Svaret är att allt är individuellt, men det kan bli mycket enklare med enkelt schema.


Att ha ett schema för bröllopsdagen är inte bara till för att hålla koll på läget, utan också för att hålla saker så stressfria som möjligt för alla inblandade. Jag kan hjälpa er bolla fram ett schema om ni vill, men i den här artikeln får ni mina tre bästa tips, och ett förslag på tidsplan för ert bröllop.


  1. Sätt in "buffer" i schemat.Planeringen är svår, och tenderar att vara tight, och ibland finns det ingen tid för förändringar eller om något tar längre tid än förväntat. Lägg gärna in lite extra tid här och där, så att ni kan vara lite flexibla. Om något går snabbare än planerat - bingo! Mer tid för morföräldrarna eller en liten paus för att bara njuta. Lite utrymme i schemat är nyckeln för att ha en så stressfri dag som möjligt.

  2. Delegera ansvar.Ni har säkert nära och kära som är så glada för att ni ska gifta er, och de vill med all säkerhet också hjälpa er planera er bröllopsdag! Låt dem inte ta över hela planeringen, såklart, men ni kan delegera ut uppgifter som ni vet att dem gärna vill göra. Det kommer hjälpa er slappna av och kunna njua av dagen. Oavsett om det handlar om att se till att musiken spelas rätt på vigseln eller att toapapper finns på toaletterna - det är skönt att ha det delegerat. Låt en förälder ta emot gästerna, ett syskon sköta bordsplaceringen och kanske en DJ som löser spellistan?

  3. Få hjälp med transport.Det värsta som finns är att bli sen till sin egen vigsel eller fest! Kanske lite charmigt att prata om i efterhand, men stressen det orsakar är onödig. Försök att få hjälp med en chaufför eller rent av taxi som kör er hela vägen fram till dörren. Då behöver ni inte tänka på parkering, planera resväg eller undvika en eventuell champagnefrukost.

 

Här nedan kan ni se ett exempel på en tidsplan och schema för ett bröllop.

De flesta bröllop jag fotograferar på ser ut ungefär såhär:


07.30-10.30 Hår, smink & kläder 10.00 Fotografen dyker upp (fotar era sista förberedelser)

11.00 Åka till fotoplatsen (den kan ju vara precis runt hörnet också)

11.30 Porträttfotografering (avsätt minst 90min för själva fotograferingen. Om ni har ett tight schema hinner man självklart snabbare, men då får vi tumma på mängden bilder eller ljussättning)

13.00 Åka mot kyrkan eller er vigselplats

13.30-14.00 Paus för brudparet (toapaus och mellanmål)

14.00-14.30 Vigsel

14.30-15.00 Ni springer ut & får gratulationer

15.15-16.00 Gruppfoto med familj & närmsta

16.00 Mingel & brudskål

17.00-20.30 Middag

Ca 20.00-20.30 Solnedgångsfoto (solen går ner olika tider beroende på året såklart)

20.30-21.00 Paus för att fixa dansgolv och plocka undan bord

21.00 Fest & dans!


Jag som fotograf lämnar efter kanske de tre första låtarna och lämnar er till en fantastisk natt.

Har du funderingar på hur en bröllopsfotografering går till eller bolla idéer för er bröllopsdag? Tveka inte att höra av er.Bröllopsfotograf i Göteborg Oskar Gillblad


6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page