top of page

Din guide till den bästa bröllopsfotografen i Göteborg

Uppdaterat: 13 juli 2023

Att plf3eeeaanera ett bröllop är en spännande och härlig resa som kommer vara fylld med massor av beslut att fatta. Ett beslut som förtjänar lite extra tid och kärlek är att välja en bröllopsfotograf som kan fånga varje unikt ögonblick under dagen. Här får du tips på vad du kan tänka på när du letar efter den bästa bröllopsfotografen i Göteborg, eller på västkusten.


Vem är den bästa bröllopsfotografen i Göteborg?

Svaret är enkelt – den som bäst passar för dig! Det är inte nödvändigtvis samma fotograf som är bäst för någon annan. Alla bröllopsfotografer i Göteborg, eller i Sverige för den delen, har olika tillvägagångssätt. Här är de främsta kriterierna du bör ha med dig när du väljer bröllopsfotograf.


Kriterier att utgå från:

  • Bildstil

  • Unika egenskaper eller erbjudanden

  • Personkemi

  • Din budget

  • Tillgänglighet på rätt datum


Två personer ler och håller varsitt glas. Personer runt omkring kastar vita blomblad på dem i mitten.

De flesta fotografer reser gärna även utanför staden som de utgår från, så våga ställ frågan om du hittar en fotograf du tycker om men som inte bor i din stad. Jag utgår till exempel från Göteborg men reser gärna i hela Västra Götaland, eller ännu längre.Vikten av att välja bröllopsfotograf i Göteborg

Bröllopsdagen är unik och förtjänar att fångas på precis det sätt som just du och din partner uppskattar. Därför är det viktigt att våga fråga fotografen flera saker så att ni kan komma fram till om detta är bröllopsfotografen för just er. Här är några tips som kan användas för att ställa frågor till de bröllopsfotografer ni kontaktar.


  • Tipsar fotografen om bra platser för att ta porträtt?

  • Är fotografen anpassningsbar för att fota på en plats du tycker om?

  • Tar fotografen initiativ eller fotar enbart dokumentärt (avvaktande)?

  • Klarar fotografen att fota i alla väder?

  • Finns tillräcklig utrustning för alla miljöer och mörka rum inomhus?


Att hitta den bästa bröllopsfotografen i Göteborg för just dig behöver inte vara komplicerat alls. De flesta fotografer är duktiga på att marknadsföra sig och finns bara en sökning bort. När du letar bröllopsfotograf i Göteborg är det bra att tänka på följande:


Sök!

Börja resan genom att göra sökningar på Google, spara länkar till lokala bröllopsfotografer du tycker om, läs deras recensioner och kanske fråga efter rekommendationer från vänner och familj.


Unika erbjudanden

Vissa fotografer erbjuder tjänster i en bröllopsfotografering som andra inte gör. Exempelvis erbjuder Gillblad foto en 2-3 minuter lång highlightvideo i alla paket. Du som kund behöver alltså inte kompromissa med budget om du vill ha både video och foto.
Portfölj och stil

Ta dig tiden att titta på bilderna i fotografernas portföljer och läs vad de skriver på sina hemsidor. Tänk lite extra på deras stil, om de upplevs enkla att kommunicera med. Kanske en fotograf vars tidigare jobb ser fantastisk ut på en hemsida men när du tar kontakt får du ingen bra magkänsla, då är det bara att gå vidare. Det ska både kännas och se bra ut.


Erfarenhet och expertis

Tänk på erfarenheten och kunskapen hos de bröllopsfotografer som du tittar efter. En erfaren bröllopsfotograf är inte bara tekniskt kunnig utan har också ett skarpt öga för detaljer, anpassningsförmåga och kunskapen att hantera olika ljusförhållanden. Exempelvis har en komplett bröllopsfotograf alltid blixtar med sig för att skapa ljusförhållanden om det är mycket stark sol eller ett väldigt mörkt rum. Våga fråga!


Foto från mittgången i en religiös byggnad.

Utrustning

Fråga fotografen vad dennes kameror klarar av. Kamerorna bör ha tillräckligt med megapixlar för att trycka förstoringar. Vet du redan att du vill ha en stor tavla med en bild, eller ett fotoalbum med riktigt god kvalitet? Fråga fotografen om hens bilder har tillräckligt högupplösning. Oftast räcker det att en kamera har 20 megapixlar men runt 40-50 megapixlar är inte ovanligt i dagsläget. Många fotografer väljer att fota med två kameror och olika objektiv samtidigt. Det skapar stora möjligheter att fånga ögonblick som sker både nära och på långt håll.


Konsultation och förväntningar

De flesta bröllopsfotografer erbjuder ett kostnadsfritt första möte. Se till att boka en konsultation med din potentiella bröllopsfotograf för att diskutera dina förväntningar och idéer. Det är viktigt att beskriva vad du förväntar dig, eller vara tydlig med att du vill ha fotografens input. En riktigt duktig bröllopsfotograf ställer rätt frågor för att få dig och din partner att känna er bekväma och kan måla upp en bild av det ni önskar. Ni ska känna er glad men framförallt trygga efter mötet.


Oskar Gillblad, bröllopsfotograf västkusten

62 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page